Kategoriat
Uncategorized Valokuvaus

Kuvat jakoon

Alkuun taas toteamus, että eipä ole tullut aikoihin tänne kirjoitettua.

Sitten asiaan. Jos kuvaat niin todennäköisesti haluat myös jakaa kuvia muille, oletpa sitten introvertti tai ekstrovertti. Meikäläisen ”tyypin” voi päätellä ihan suoraan tästä innosta kirjoittaa ja olla esillä.

Kuvia voit laittaa näytille Instagramiin, Facebookiin, Flickriin ja mitä näitä sitten onkaan. Näistä ei kuitenkaan saa tykkäyksiä ja kommentteja kummempaa glooriaa, tai niiden puutteesta tulevaa ahdistusta. Siksipä esimerkiksi Instagramista voi nyt piilottaa nämä tykkäykset seuraajilta ja/tai itseltään. Peace of mine.

Jos sitten haluat kuviasi paljon julkisempaan jakeluun, ne pitäisi saada myytyä jollakin tavalla siihen bussin kyljessä olevaan mainokseen tai koko julkisivun peittävään lakanaan. Tai edes johonkin pienempään juttuun. No, tällöin kuvat tulee saada jonnekin myyntiin tai miksei ilmaiseen käyttöön tarjottavaksi.

Ensimmäinen oma kokemus kuvien myynnistä oli kaksijakoinen. Kuvia meni ihan hyvin kaupaksi, mutta rahat menivät ihan muualle.

Turha jäädä murehtimaan. Mitä nyt silloin yhden kuvan myynnistä sai useita kymmeniä euroja ja nykyisin saa vain murto-osia. Tai sitten olen vaan tehdyt todella huonon sopimuksen.

Kun tuossa kuvaamisessa tai ainakin niiden myynnissä oli vuosikymmenen tauko, kuvien tarjoaminen ulkomaalaisille suurille kuvatoimistoille oli hieman pelottavaa. Tuleeko miten paljon hylsyjä ja silleen. Ja pitää sanoa, että ei ole tullut. Adobe Stockissa hylättyjä on ollut alle 2% ja Shutterstockissa ehkä tuplat, mutta osa omia mokia ja virheet korjaamalla kuvat ovat sitten menneet läpi lähes samalla prosentilla kuin Adobelle.Mutta mitenkä sitten Unsplash, tuo paikka, johon voit laittaa kuvia tarjolle ilmaiseksi. Tähän voisi kysyä, että miksi laitat ilmaiseksi? Oma vastaukseni on se, että päätin maksaa takaisin sen, että olen käyttänyt siellä olleita kuvia.

Olisiko niitä ollut vajaat kymmenen, joten vajaat sata olen itse sinne laittanut jakoon ja onhan niitä sitten päätynyt vaikka mihin käyttöön. Mutta sinne tarjottujen kuvien hylkäysprosentti onkin sitten yllättäen luokkaa 10 ja tämän vuoden puolella lähes 100.

Tuolta muualta olen saanut ihan selkeät syyt hylkäykseen, mutta Unsplash kertoo joka kerralla saman

 • Unclear photos
 • Photos containing excess pixelation or spotting
 • Selfies
 • Extreme angles
 • Excessive sun glare, ‘Blown out’ sky
 • Under or overexposed images
 • Heavy vignetting
 • Excessive grain
 • Excessive use of filters
 • Over-sharpened
 • Over-saturated
 • Picking single colors out on black and white photos
 • Noise from over-editing
 • Over-smoothing

Hylkäyksen jälkeen olen sitten ladannut kuvat Adobe Stockiin ja Shutterstockiin ja sinne ne ovat menneet läpi ihan ykkösellä.

Viimeisimmän epäonnistumisen jälkeen päätin sitten tehdä johtopäätöksen sekä vetää pari hernettä nenään ja lopettaa kuvien jakamisen ilmaiseksi. Ei se näin vaikeaa voi olla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s