Kategoriat
Uncategorized

Korso MTB

Legendaarinen Korso 96 MTB maraton suoritettu, joten vuorossa on luonnollisesti kisaraportti. En tiedä kuinka pitkään kisaa on järjestetty, mutta allekirjoittaneelle tämä oli kolmas perättäinen startti. Reitti on pääpiirteitttäin pysynyt samana, mutta parin viimeisen vuoden aikana polkuosuuksia on tullut koko ajan lisää.

Tänä vuonna odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla oman suorituksen osalta. Harjoitustunnit -50 viime vuoteen verrattuna ja paino +5 kg. Ei ensimmäistäkään yli 3 h lenkkiä tai 10 h harjoitusviikkoa. Eipä ole äijä ainakaan ylikunnossa, korkeintaan pienessä ylipainossa.

Noin 15 startin kokemuksella ja etenkin viime vuoden Korson kisaa muistellen, tavoitteen oli nyt pysyä jossakin letkassa mukana. Ihan sama missä, kunhan vaan saisi edes pientä peesihyötyä niillä vauhdikkaammilla pätkillä. Startti meni tällä kertaa mallikkaasti ja vapaan vauhdin alkaessa olin kuntoon nähden ihan sopivasti liian lähellä kärkeä. Mutta en niin lähellä, että olisin lähtenyt ajamaan harhaan kärjen mukana. Järjestäjille oli käynyt pieni moka merkinnöissä ja heti etuauton jälkeen hiekkatielle käännyttäessä kovat kaverit päättivät lähteä kohti maalialuetta. Eksyneet lampaat saatiin kuitenkin käännytettyä ja hetken päästä polkuosuudella olikin sitten ”villiä” menoa, kun Skinsin kavereita lappaa ohi vasemmalta ja oikealta metsän kautta. Itse en matkan aikana kärsinyt mahdollisesti huonosta merkkauksesta tai eksymisistä, osin paikallistuntemuksen ansiosta ja osin sokeasti järjestävän seuran kuskin perässä ajaessa. Myöhemmin kuitenkin kuulin ja luin, että aika paljon kuskeille oli sattunut harhaanajoja. Ja vielä myöhemmin luin naamakirjasta, että merkkauksia olisi sabotoitu useampaan kertaan. Ei hyvä.

Korso 96 mtb 2015 marathon
Kuva Emil Eklund.

Oma ajo oli suunnitelman mukaisesti isommassa ja pienemmässä letkassa roikkumista. Vetotyöt jätin tällä kertaa kylmän rauhallisesti parempikuntoisille. Siitäkin huolimatta sykemittari hakkasi pitkään lähellä punaista ja onneksi sain sitten sijoitettua itseni nippa nappa kuntotasoon nähden sopivaan vauhtiin.

Kisaraporttina tämä on taas tylsä, koska mitään ihmempää ei matkalla tapahtunut. Toki pakollinen kosketus maanpintaan piti ottaa heti toiselle kierrokselle lähtiessä. Tuolla pätkällä oli kisan ainoat liukkaammat polut ja lähes nappulaton Thunder Burt päätti lähteä juuren päältä itse valitsemaansa suuntaan ja singota kuskin vasen polvi edeltä rataan. Eipä tuota kisan aikana ehtinyt ihmettelemään, joten matka jatkui. Toinen kierros oli (vertailukelpoiselta osalta) ensimmäiseen verrattuna keskinopeudeltaan n. 1 km/h hitaampi, mutta näköjään kaikki nopeat pätkät menivät lähes samaan aikaan ensimmäisen kierroksen kanssa, joten peesistä on hyötyä. Ja tuttuun tapaan viimeiset 10 kilometriä olivat taistelua alkavaa kramppia vastaan. Taisin onnistua tekemään sopimuksen kramppien kanssa, kun uhkasin lausua koko loppumatkan ”kipu on kaverini” -mantraa ja sopivasti pyöritystä pitäen jalat pysyivät nippa nappa siedettävinä aina maaliin saakka. Ei ollut helppoa muillakaan samassa letkassa ajavilla ja pääsinkin sitten täyttömäellä muista irti ja sain vielä ohitettua pari kaveria ennen maalia. No lopussa takaa yritettiin tulla vielä kovaa, mutta vääntöä riitti vielä maaliviivalle saakka. Sen jälkeen kramppasivat sitten jalat sekä kädet ja vasemman käden sormet jäivät vielä pelottavasti pirunsarvi -asentoon.

Tällä kertaa ajo riitti M40 sarjassa 18. sijaan ajalla 3:03:53. Olosuhteet huomioiden varsin mallikas suoritus… mutta verrattuna viime vuotiseen kuntotasoon ja alkuperäisiin (viime vuoden lopulla tehtyihin) suunnitelmiin, lopputulos oli välttävä.

Tästä eteenpäin kohti seuraavaa kisaa???

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s