Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Sunnuntai 27.7.2014

Jäykkäperäinen kisaratsuni täytti menneellä viikolla kaksi vuotta ja kohtalaisen tarkan kirjanpidon perusteella tänään kilometrejä on kasassa tasan 8500. Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana taitaa olla enää merkittävimmistä osista runko ja satula.

Ensimmäisenä vaihtuivat vanteet ja renkaat, jonka jälkeen stemmi, ohjaustanko, vaihteisto kolme kertaa kympistä yksi kertaa kympiksi, jarrut, jne… Uutena konkelin paino oli vajaat 11 kiloa ja alhaisimmillaan se kävi Rosesta lainatuilla vanteilla ym. kevennysosilla noin 9,5 kilossa. Nyt mennään taas omilla osilla jossakin yli kymmenessä ja laihtumista ei ole luvassa.

Vuosi sitten jäykkäperä oli kisapyöränä Jämillä, silloin vielä 3×10 kokoonpanolla, mutta Rosen kiekoilla. Tänä vuonna valinta on vähän vaikeampi. Edelleen jäykkäperä on parempi Jämille, mutta siitäkin huolimatta valinta taitaa kohdistua vihreään täysjoustoon pienemmän pyörivän massan ansiosta. Tällä kertaa kevyempien osien lainaaminen toisesta pyörästä on huomattavasti vaikeampaa, jos ei lähes mahdotonta.

Pyörivää massaa olisi mahdollisuus vielä vähentää laittamalla alle Schwalben Thunder Burt renkaat, mutta eihän minulla kestä puhkeamatta paremmin suojatutkaan, joten en taida lähteä kokeilemaan onnea. No katsotaan mitä tässä vielä keksitään.

Jees, eli näissä tunnelmissa suunnataan kohti Jämiä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s