Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Lauantai 26.7.2014

Se alkaa olemaan kisakausi aika lähellä puolta väliä, jos mittarina käytetään kisastartteja. Ja ajallisesti ensimmäisestä startista on nyt aikaa noin 9 viikkoa ja XCM-cupin finaali on 10 viikon päästä… siis puolivälissä mennään.

Startteja on tosiaankin nyt takana ne viisi, mutta maaliin olen päässyt vasta kolmesti, joten loppukaudelta odotan ja toivon parempaa prosenttia maaliin pääsemiseksi. Jonkun verran tässä on vielä tekemistä, että saan loppukauteen viisi starttia (ja yhtä monta maaliin tuloa). Kisoja toki on, mutta kaikki ei vaan käy aikatauluun. Seuraava startti on kuitenkin viikon päästä Jämillä, sen jälkeen puolivarmasti MTB Green Race Marathon 30.8. ja Luukin MTB maratooni 6.9. Tietenkin myös XCM-cupin finaaliin pitää yrittää mennä lokakuun alussa ja jostakin kaivan vielä sen viidennen startin. Ehkä mennään XCO:n puolelle, tai sitten jotakin muuta.

Kehitystä viime vuoteen on tapahtunut, mutta onko sitten riittävästi? Toki sitä haluaisi ajaa lähellä kärkeä, mutta siellä jyllää watit ja todella kovat kisamiehet, joten näin ”vanhoilla päivillä” kisaan mukaan tulevan pitää ymmärtää elämän realiteetit. Tiettyihin ”maalimiehiin” nähden eroa olen saanut puolitettua, joten siihen nähden pitää olla tyytyväinen. Jämi on myös hyvä mittari selvittämään miten äijä on mennyt eteenpäin nopeavauhtisessa kisassa. Siitä sitten lisää viikon päästä.

Tähänkin päivään olisi mahtunut ihan hyvin kisastartti ja alunperin suunnitelmissa oli käydä ajamassa Messilässä 40 km, mutta jäin sitten kotiin viettämään autotonta viikonloppua. Jos taas olisin käyttänyt ajoissa mielikuvitusta, niin olisin hypännyt sen auton kyytiin ja jatkanut tänään Seinäjoelle ajamaan XCM-cupin kisan, mutta… kuvassa olevaa Seinäjokelaista American Pale Ale olutta lähemmäs ko. kaupunkia en tänään päässyt (ja kuvan idea on törkeästi varastettu Henkka Ojalalta. Alkuperäinen kuva naamakirjassa).

Autoton viikonloppu ei kuitenkaan ole pyörätön, joten kävin ajamassa tuollaisen xco-kisasimulaation. Neljä kierrosta putkeen Korson (Vierumäen) XCO-radalla ihan hyvällä intensiteetillä. Siihen alle tietenkin jotakin lämmittelyä ja päälle vielä pk-tasoista polkuajelua. Kaikin puolin hyvä treeni ja tuo vihreä polkuohjus on kyllä loistava kisaratsu. Pitää antaa sille mahdollisuus näyttää kyntensä myös XCO-kisassa. Tosin tällainen lisenssitön kuski ei niissä karkeloissa taida päästä muuhun kuin harrastelijasarjaan. Pitänee harkita tulevalle kaudelle lisenssin hankkimista.

Jees, näissä aurinkoisissa tunnelmissa jatketaan… sauna lämpenemään ja Tour de Francen aika-ajoa katsomaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s