Kategoriat
kilpailu pyöräily

Aulanko MTB 2014

Nyt mennään jo helatorstaita ja meikä ei ole ehtinyt vielä päivittämään viime viikonlopun statusta. Jos olisin yltänyt huippusuoritukseen Aulangolla, olisi tekstiä tullut varmasti jo lauantaina, joten tästä  voi nyt päätellä jotakin.

Viime viikko oli harjoittelun osalta hieman kevyempi ja tähtäimessä tosiaankin Aulanko MTB lauantaina. Sääennuste lupasi hikistä päivää ja viimeistään aamulla selvisi, että helpolla ei tule selvittyä vajaan 30 asteen lämmöissä. Kisassa ajettiin kaksi kierrosta noin 25,5 km rataa. Nousumetrejä kierrokselle kertyi vajaat 500, joista kelpomäärä heti alkuun kuuden kilometrin matkalla. Tämän jälkeen vuorossa oli paljon polkukilometrejä ja tietenkin lisää nousumetrejä. Tähän päälle vielä ne helteen tuottamat hyvät lämmöt, joten aikaisessa vaiheessa oli selvää, että kisan ainoa tavoite oli itsensä voittaminen.

Ensimmäinen kierros meni kokonaisuutena vaihtelevissa merkeissä ja olosuhteet huomioiden ihan ok.  Toisella kierroksella alkoi sitten vaikeudet. Aulangon näköalatornille nousu meni vielä hyvin ja sen jälkeen haastavassa laskussa onnistuin todennäköisesti saamaan takarenkaaseen reiän. Tämän jälkeen vuorossa oli kilometrimäki ja sitä noustessa en vielä tiennyt tyhjenevästä takarenkaasta mitään, mutta taas alaspäin mennessä paineet alkoivat olemaan niin alhaiset, että ongelma paljastui. En sitten tutkinut rengasta sen tarkemmin, iskin yhden patruunan ilmaa sisään ja jatkoin matkaa. Rengas tyhjeni jälleen todella nopeasti ja näin jälkikäteen ajatellen tein virheen ja laitoin sisärenkaan ja jatkoin menoa. Noin 35 km kohdilla olin saanut taas jonkinlaisen flow-tilan päälle ja huomasinkin pitkällä polkusuoralla useamman selän edellä ja innostuin takaa-ajosta. Kymmen sekuntia myöhemmin takarenkaasta alkoi kuulumaan shhhhhh… Joten se oli sitten siinä.

Kaikesta huolimatta ei harmita kovinkaan paljon. Yhden kokonaisen kierroksen ehdin jo kisaa ajamaan ja ihan hyvästä harjoituksesta tuo vajaa matkakin meni. Seuraava startti Korsossa ja sitä seuraava Laajavuoressa. Jatketaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s