Kategoriat
Tekniikka

Garmin Vivofit

Tässä ensimmäiset omat kokemukseni Garmin Vivofit -aktiivisuusrannekkeesta.  Kattava ja todella hyvä englanninkielinen arvostelu löytyy DC Rainmakerin sivuilta.

Vivofit on ollut jo jonkun aikaa esillä internetissä, mutta myyntiin se taisi tulla Suomessa vasta tällä viikolla. Esim. verkkokauppa.com on ennakkomyynyt laitetta jo jonkun aikaa ja joillakin muilla sivuilla laitteen saapumisajaksi mainittiin huhtikuuta. Kävin viime lauantaina GoExpo messuilla Garminin osastolla ja siellä kerrottiin laitteen lähteneen juuri jälleenmyyjille. Kuulema olisi saattanut olla jo saatavilla keskustan Intersportista. Kävin sitten sieltä laitetta kysymässä ja yksikään kolmesta haastatellusta myyjästä ei tuntunut edes tietävän mikä Vivofit on. Siitäpä sitten Verkkokaupan nettisivuille ja siellä laitteen varastosaldo oli muuttunut vihreäksi, joten tilaus sisään ja tiistaista lähtien on laite ollut ranteessa.

Miksi sitten Vivofit? Eikös nämä aktiivisuusrannekkeet ole tyttöjen juttuja? Ehkä rannekkeiden mainonnan perusteella tällaisen kuvan voisi saada ja voihan ne naiset olla valmistajien ensisijainen kohde. Itse olen kiinnostunut seuraamaan kokonaisvaltaisesti omaa harjoitteluani ja aktiivisuutta/passiivisuutta. Pyöräilyharjoitukset tallentuvat Garmin Edge -harjoitustietokoneella niin matkan, reitin, sykkeen, korkeuskäyrän ja tehojen osalta (kun käytössä on PowerTap). Painoa tulee seurattua Withings -vaa’an avulla, joka tallentaa tiedot automaattisesti pilveen. OmegaWaven avulla seuraan rasitusta ja valmiutta koviin harjoituksiin, joten luonnollinen jatko on seurata myös sitä muun seurannan ulkopuolelle jäävää tekemistä.

Kuntosaliharjoituksia en ole tähän mennessä tehnyt sykemittarin kanssa, mutta nyt sekin onnistuu vaivattomasti, koska Garminin aktiivisuusrannekkeeseen saa yhdistettyä saman sykevyön, jota käytän pyöräilyssä (ANT+). Tiedä sitten antaako tuo mitään lisäarvoa punttitreeniin, mutta ainakin keskisykkeen ja maksimin perusteella näyttäisin jotakin tehneen. Eli tämäkin harjoittelun osa on nyt jollakin tavalla dokumentoitu sykekäyrän muodossa.

Aktiivisuuranneke seuraa myös nukkumista, tai lähinnä liikehdintää yön aikana. Pelkällä rannelaitteella tuskin saa selville kevyen ja syvän unen määrää, mutta jotakin suuntaviivaa yöajasta tämäkin kertoo. Ainakin sen, että kävin yöllä yhden jälkeen vessassa ja jotakin havaittavaa liikehdintää tapahtui lähes koko yön ajan.

Toisena yönä havaittavissa oli lähes puolentoista tunnin mittainen ”kuollut” vaihe.

Todellista yöunen määrää laite ei tosiaankaan mittaa, mutta suuntaa antavan sillä saa, jos oletetaan unen alkavan siitä, kun liike rauhoittuu 🙂

Vivofit on ihan pätevä laite mittaamaan normaalielämän aktiivisuutta ja yöunien osaltakin tuo tarkkuus saa riittää. Kun laite vielä tallentaa salitreenin sykkeet niin tällä pärjätäänkin jo pitkälle. Garmin Edge saa sitten tallentaa ne polkupyörällä suoritetut tositreenit.

Ja vaikka kyseessä ei ole maailman tyylikkäin rannekello, näyttää se kuitenkin aikaa ja pariston kesto on huomattavasti parempi kuin muissa aktiivisuusrannekkeissa, jotka taitavat olla kaikki varustettuja usb-ladattavalla akulla.

Hyvää laitteessa on myös langaton tietojen synkronointi iLuurin kautta (onnistuu myös Android puhelimilla sekä mukana tulevan usb-tikun avulla tietokoneella). Ei vaadi mitään johtojen yhdistämistä niin kuin vaimon Polar Loop (joka olisi myös mahdollista synkronoida iLuurilla, jos hänellä sellainen olisi). Kritiikkiä en osaa Vivofitistä esittää (ainakaan vielä). Tiesin kuitenkin aika tarkkaan mitä olin ostamassa ja mahdolliset puutteet olen hyväksynyt jo etukäteen. Ja merkkinä Garmin oli minulle ainoa vaihtoehto, koska en halua enää lisää sovelluksia/web-palveluja, johon tiedot synkronoituvat.

Oikeastaan ainoa valituksen aihe on uusi Garmin Connect web-sivusto. Vielä on liian epävakaa ja useasti tuo dashboard näyttää tältä… kuvankaappauksen otin juuri tätä kirjoittaessani.

Mutta sellainen laite Vivofit on ja katsotaan nyt jääkö pysyvästikin ranteeseen vai a) totean sen loppupeleissä hyödyttömäksi tai b) löytyy jotakin parempaa (iWatch, jossa on mukana ihan kaikki mitä vain voi kuvitella ja paljon muuta).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s