Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Sunnuntai 2.2.2014 / viikkoyhteenveto

Se on sitten helmikuu ja melkeinpä samalla kalenterin käännöllä tänne etelään tuli talvi myös lumen muodossa. Taitaapa olla ensimmäinen kerta, kun näin pitkälle on päässyt ilman lumitöitä.

Harjoittelun osalta tämäkin viikko oli aika normikamaa. Ne tutut kolme voimatreeniä maantaina, keskiviikkona ja torstaina. Harjoitusvastuksella tiistaina pk-pyöritys, perjantaina pk:n ylärajoilla ja tempotehoilla ja lauantaina tempo/kynnystehoinen harjoitus. Tänään oli vuorossa ainoa ulkopyöräilypäivä ja sekin jäi turhan lyhyeksi 1,5 tunnin lenkiksi lähinnä pyöräteitä kierrellen. Viikon 8 h 17 min ei ole mitään määrän riemuvoittoa, mutta uskotaan siihen, että voimatreenit + pari tehokkaampaa harjoitusvastuksen pyöritystä täyttäisivät ainakin osittain laadullisen treenin kriteerit.

Tuleva viikko olisi sitten ns. kevennetty, mutta katsotaan nyt voiko tässä kovinkaan paljon lähteä enää vähemmillä määrillä harjoittelemaan.
Ja loppuun taas omia sekä varastettuja havaintoja viikon varrelta
  • Alkaa tekemään mieli ostaa Stages wattimittari maastopyöräkäyttöön. Kun molemmissa maastureissa on XT:n kampisetti, olisi Stagesin kammessa oleva mittaus aika ideaali ratkaisu tuohon. Tietenkin tuossa joutuu aina kampea vaihtamaan pyörästä toiseen, mutta pieni paha siihen nähden, että voimamittaus järjesteyisi nyt kohtuullisella investoinnilla. Se tuossa kuitenkin arveluttaa, että mittaus tapahtuu ainoastaan vasemman jalan tekemästä työstä ja kokonaiswatit ovat lienee suoraviivaisen kertolaskun tulosta. Kun vielä cyklokrossarissa on kiinni Powertap-napa, niin onko watit miten vertailukelpoisia? Jotakin vertailuja olen nähnyt ja kohtalaisen hyvässä linjassa näyttivät olevan, mutta pitää jatkaa asian selvittämistä.
  • Polar julkaisi uuden pyöräilyyn tarkoitetun harjoitustietokoneen. Tuki Bluetooth smart -voimamittareillekin on tulossa jossakin vaiheessa. Näillä näkymillä jään vielä itse pitkäksi aikaa Garminin leiriin.
  • Ammattilaispyöräilijät Richie Porte ja Cameron Wurf päättivät juhlistaa Porten syntymäpäivää 400 km harjoituslenkillä. Ei varmaankaan mitenkään poikkeuksellisen pitkä lenkki ammatikseen kampea vääntäville, mutta lähinnä vinkkinä tuo Cameron Wurfin blogi.
  • 102 vuoden iässäkin voi vielä rikkoa ennätyksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s