Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Sunnuntai 26.1.2014

Viikko 3/39 ja enää 36 jäljellä… harjoituksellisesti kaikki meni ihan siedettävästi, voimatreenit, viikonlopun maastopyöräilyt ja suoritin vielä kynnystehotestinkin harjoitusvastuksella.

Meikän olisi pitänyt tehdä jo edellisellä viikolla ”tee se itse” kynnystehotesti, mutta luonnolisesti tämäkin epämukavuusalueelle meno siirtyi eteenpäin. Tilannekatsaus oli kuitenkin pakko tehdä ja tämän viikon harjoittelua jouduinkin sitten ohjelmoimaan testille suotuisaksi. Siitäkin huolimatta ajankohta ei ollut mitenkään optimaalinen mihinkään muuhun kuin viikon jalkatreeniin nähden ja siihenkään en saanut jäämän kuin pari päivää väliä (tarkasti ottaen 36 tuntia). Uskoisin kuitenkin nyt mitattujen wattitehojen olevan siinä haarukassa, että niiden perusteella on a) ihan hyvä jatkaa tehomittaripohjaista harjoittelua ja b) todeta olevansa juuri siinä kunnossa mitä numerot tylysti näyttävät. Edellisestä ”tee se itse” mittauksesta oli aikaa 6 viikkoa ja muutos oli hurjat +1 watti. Testiprotokollat poikkesivat kyllä näissä kahdessa testissä, mutta toisaalta tämä luo uskoa myös siihen, että kumpaa tahansa voin käyttää testaukseen.

Testien välisenä aikana en tosiaankaan ole ajanut kovinkaan monta lenkkiä, joissa tavoitteena on ollut juurikin kynnystehon nosto. PK-painotteinen junnaaminen ja tekniikkatreeni ei taida välillisestikään hinata kynnystä ylöspäin… ei ainakaan näillä minimimäärillä. Tarkoitus oli jo viime vuoden puolella alkaa ajamaan viikolla vähän kovempia treenejä (kirjoitinkin siitä jo aikaisemmin), mutta ohjelmoidun voimaharjoittelun myötä harjoitusvastuksella ajo on hieman vähentynyt. Tässä vaiheessa haluan tehdä ainakin jalkatreenit mahdollisimman tuoreena, joten sitä edeltävinä päivinä en lähde ajamaan vauhtikestävyys/kynnysteho -tyyppisiä (muscular endurance) harjoitteita. Maaliskuuhun mennessä tähänkin pitää rakentaa joku kompromissi, mutta mennään nyt vielä 3-4 viikkoa alkuviikkoa keventäen.

Loppuviikon ohjelmaan joku kova treeni on jo nyt saatava mukaan. Joko perjantaina harjoitusvastuksella tai launataina sään sallimissa rajoissa ulkona/harjoistuvastuksella. Sunnuntain pitkästä lenkistä yritän pitää kiinni, kunhan vain pakkanen ei laskisi -16 kylmemmälle puolelle. Tuohon asti tuntuu heikoinkin lenkki varustuksessa pitävän miehen lämpimänä parin tunnin ajan. Tietenkin lenkki saisi kestää kolmekin tuntia, joten tähän pitänee ottaa mukaan yhdistelmäharjoitus tyyliin x tuntia maastopyörällä + x tuntia harjoitusvastuksella.

Nyt viikkoon mahtui harjoittelua 9 h 30 min, josta noin kolmannes voimatreeniä ja loput pyörän päällä. Tästä vain nousujohteisesti eteenpäin ja tuttuun tapaan huomenna 6.45 rääkki jatkuu.
Havaintoja viikon aikana? Muutama löytyy…
  • Olen odotellut Garminia mukaan aktiivisuusrannekkeiden markkinoille ja vähän aikaa sitten he julkaisivat tähän kategoriaan omat tuotteensa. Nyt näyttäisi olevan jo tilattavissa ainakin Verkkokaupasta. Hinta vaan on harmillisesti korkeampi kuin kilpailijoilla. Jos itse kuitenkin tuollaisen hankin, on valinta lähes satavarmasti Garmin, koska muutenkin käytössä on saman valmistajan harjoitustietokone + sykevyö ja sitä kautta yksi paikka mihin kaikki harjoitustiedot tallentuvat. Tosin harjoitusdatan ensisijainen säilö meikällä on edelleen TrainingPeaks, mutta aina on toivoa, että sinne saisi siirrettyä automaattisesti dataa jostakin toisesta palvelusta. Lisätietoa ja testausta (Garmin Vivofit & Vivoki) dcrainmaker.com.
  • Tour Down Under poljettiin Australiassa ja Veikkasen osalta 87. sija ei ollut parannusta viime vuoden 10. sijaan. Ehkä odotin liikoja. André Greipelin etappivoitot kuitenkin lämmittävät, sillä ajetaanhan me saman merkkisillä pyörillä 🙂
  • Viikon alkuun penkkitreeniä. Tosin huomasin tämän suoritusohjeen vasta treenin jälkeen. Ehkä huomenna tällä kaavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s