Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Sunnuntai 22.12.2013

Viikon verran taas harjoittelua takana ja on tässä jotakin muutakin tullut tehtyä, mutta tämän blogin aihepiiri on harjoittelu, joten eipä lähdetä sitten sivuraiteille.

Mietin tuossa omaa harjoittelua nousujohteisuuden kannalta. Sehän on kuitenkin yksi tärkeä periaate kunnon kehittymisessä. Tässä vaiheessa vuotta voisin varmaankin vetää kunnon peruskestävyyskautta ja kerätä määrää kevyillä tehoilla. Kuten olen jo aikaisemmin todennut, peruskestävyys ei kuitenkaan ole minulla XCM -kisoissa se rajoittava tekijä tai ainakaan lähellekään pahin rajoittava tekijä. Ennemmin lasken peruskestävyyden vahvuuksien puolelle ja tällaisena kuntoilijana en näe kisasuoritusten parantuvan dramaattisesti 20 tuntia viikossa joulu-tammikuussa polkimia pyörittämällä… ja vielä Suomessa. Tuo 20 tuntia on vähän liioittelua, kun en kyllä aio määrällisesti kovimmillakaan viikoilla sitä keväällä ajamaan (ehkä).

Mutta alla olevan kuvan mukaisesti nyt mennään tuolla oikean alakulman pisteen luona. Nyt ajetaan pieniä määriä, mutta harjoitusvastuksella suoritetut lenkit ovat intensiteetiltään reippaita/kovia. Oikeastaan tämä parin vuoden pyöräilyaika on ollut tähän hyvinkin pk-painotteista, joten pieni tehonlisäys on nyt tervetullutta. Tuskin tässä wattitehot pilviin nousevat, mutta vastuksella ajettavat kovat treenit kasvattavat äijää henkisesti epämukavuusalueella kamppaillessa.
Määrä - teho

Mitään ihmeellistä ei siis tule tapahtumaan harjoitusrintamalla seuraavaan kolmeen kuukauteen. Ulkona sään salliessa, sisällä kovemmalla intensiteetillä ja voimaa sopivasti mukaan. Jokerina vielä mahdolliset juoksulenkit (tällä viikolla yksi sellainen). Huhtikuussa sitten varmuudella lähdetään hakemaan 50 harjoitustuntia ja toukokuussa tämän vuosituhannen ennätystä. Loma ym. privaattikuviot vaikuttavat sitten kesä- ja heinäkuun treeniin, mutta näillä näkymillä kovimmat huiput haetaan kesäkuulle. Heinä- ja elokuu mennään miten mennään ja sen jälkeen aletaan taas odottamaan jouluaattoa… Juttu alkaa karkaamaan jo legendaarisen vuosikatsauksen puolelle, mutta paljastetaan nyt tämän verran suunnitelmia 🙂

Tähän vielä epämääräinen kuva harjoittelusta 2012, 2013 ja suunnitelma 2014… Tavoitteena on huhti- ja toukokuussa vettä selkeästi kovempaa kuin koskaan ja sen jälkeen pari kuukautta mennään niin kuin tänä vuonna, mutta loppukesään vedetään vielä kuntohuipun tapaista… miksi? ihan vaan varastoon 🙂
Näyttökuva 2013 12 22 kello 20 12 14

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s