Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Lauantai 14.12.2013

Se on taas yksi työviikko takana ja viikonloppu edessä. Harjoituksellisesti viikkoon on tähän mennessä mahtunut kolme lenkkiä harjoitusvastuksella ja nolla voimatreeniä. Tiistaina tein kynnysteho-testin, keskiviikkona tempo/kynnys intervalleja ja tänään sekalaista settiä pk:n ylärajoilla ja tempotehoilla. Kaikki treenit noin tunnin mittaisia ja vähintäänkin sopivasti kuormittavia.

Eli tällä vauhdilla kuntohuippu ajoittuu jouluaattoon tai sitten saan vain sitä mitä haen, eli harjoitteluun sopivaa vaihtelua junnaavan peekoon vastapainoksi. Tosiaankin viikolla en saa mitään yli tunnin treeniä kovinkaan järkevästi suoritettua ja toisaalta tunti harjoitusvastuksella on sen verran lyhyt aika, että kannattaa miettiä tarkkaan mihin sen haluaa käyttää. Jos vaikka lenkit ovat ma, ke, pe, la su ja aikaa voin käyttää 1h, 1h, 1h, 2-3h, 2-3h, on lienee selvää, että pitkät ja kevyet on helppo sijoittaa tuonne viikonloppuun ja tunnin lenkit arkena voivat olla ihan hyvin tehokkaampaa tekemistä. Pyöräilyvapaat ti ja to pitävät huolen siitä, että palautukseen löytyy ihan kivasti aikaa, eikä lenkkejä tarvitse ”tuhlata” palauttelumoodissa pyörittelyyn niin kuin kesäaikaan, jolloin pyörän selässä vietetty aika voi olla >15 h viikko ja 10-11 lenkkiä.

Seuraavana vuorossa maastolenkki täysjoustolla uusia Shimano XT-jarruja testatessa ja Seija-myrskyn kaatamia puita laskiessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s