Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Lauantai 16.11.2013 / kenraali testissä

Nyt on ensimmäiset tositestit suoritettu Leonardi Racing -adapteriin avulla kuorrutetulla 11-40 takapakalla. Tänään reitille mahtui paikallinen XCO rata ja XCM kisan kierros, eli yhteensä vajaat 40 km ja 2 h 20 min.

XCO -rata oli hyvä paikka testata juurikin adapterin ja peruspakan (nimetään tuo Shimanon osuus seitsemällä rattaalla ja välillä 11-24 peruspakaksi ja adapteri on ne loput kolme väliltä 28-40) välistä liikkumista kuin myös äkäisempää ja vaihtajalle/pakalle raskaampaa vaihteiden runnomista vaikeammissa maastonkohdissa. Ajoin nyt ensimmäistä kertaa jäykkäperällä reitin läpi, joten testaamiseksi meni myös sen osalta. Vaikka ajon aikana en menoa hitaammaksi tuntenut, jäi kierros pari minuuttia hitaammaksi kuin täysjoustolla on normimenolla nyt syyskelillä mennyt. Osasyyn laitan takarenkaana olleelle Ralli Ranelle, joka ei ihan optimivalinta tuonne ollut. Edessä sentään oli täpäristä lainattu Maxxis Ardent.

XCM-reitti oli tuon XCO:n jälkeen helppoa surffailua ja siinä ei vaihteet joutuneet mihinkään mielettömään testiin. Tietenkin matkan edetessä pakka ja vaihtaja saivat oman osansa mudasta, neulasista ja kaikesta muusta mukavasta. Tuolla vierasainekertymällä ei kuitenkaan näyttänyt olevan mitään vaikutusta vaihteiston toimintaan, joten tästäkin plussaa. Täyttömäen alussa jouduin etsimään pitävämpää alustaa polun vierestä ja tuossa huomasin kyllä 32-40 yhdistelmällä pääseväni nousemaan minkä vaan ylämäen, jos vain pitoa löytyy.

Tämän päiväisen perusteella vaihtamisessa tai yleensäkään vaihteiden toiminnassa en kokenut mitään ongelmia. Kokonaisen yhden kerran oli aavistuksen viivettä kolmoselta neloselle vaihtaessa, mutta muuten ei toiminnassa ollut mitään eroa Shimanon 11-36 pakalla ajamiseen. Näyttäisi tuo XT takavaihtaja (RD-M780) pitkällä häkillä toimivan varsin mallikkaasti kenraali Leen kanssa.

Vaihteiden toimintaan vaikuttaa varmastikin koko paletti, joten tässä vielä koottuna oma setuppi:

  • takapakka: Shimano XT 11-36 (käytössä: 11, 13, 15, 17, 19, 21, 24 poistettu adapterin alta: 28, 32, 36) 
  • adapteri: Leonardi Racing General Lee 28-40 (28, 33, 40)
  • takavaihtaja: Shimano XT RD-M780 SGS (long cage)
  • Ketju: KMC chain X10SL
  • Eturatas: Race Face Narrow-Wide eturatas 32t 
  • Etuvaihtaja: n/a

Ja ne Shimanon XT jarrut. Osaa nekin kastuessaan/kostuessaan ääntä päästää, mutta melkeinpä yhden ulahduksen jälkeen muuttuvat taas äänettömiksi. Toisin kuin ne edelliset, jotka kuulostivat koko syksyisen metsälenkin ajan kauhusta kirkuvalta joutsenelta. No, ehkä väritin hieman, mutta aika ”kultaa” muistot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s