Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Keskiviikko 9.10.2013

Pimeässä metsässä (tosin valojen kanssa) ajaminen on kyllä aika hyvää tekniikkatreeniä. Ajosilmään tulee tarkkuutta ja toisaalta varjot saavat välillä helpommankin kivikon näyttämään pahemmalta. Tässä kuitenkin oppii hyvin arvioimaan esteiden kokoa ja mahdollisuutta selvitä niistä. Tosin huomasin myös ajavani joitakin polkuosuuksia huomattavasti kovempaa kuin päivänvalossa. Ilmeisesti sieltä joku ajoa häiritsevä ”mörkö” jäi valokeilan tai ainakin näkökentän ulkopuolelle. Tämäkin varmasti kehittää luottamusta omiin ajotaitoihin.

Haastetta lenkille pimeyden lisäksi toi märkä metsä ja tihkusade. Juurakoissa sai olla todella tarkkana ja tässäkin ajosilmä varmasti kehittyi. Tosin tihkusade piti huolen siitä, että ajolaseja joutui pyyhkimään vähän väliä ja näkyvyys tätä kautta heikentyi. Pimeässä metsässä ei vaan uskalla eikä kannata lähteä ajamaan laseitta, koska oksien vaara silmille on erittäin suuri. Pystyssä pysyin koko lenkin, mutta hetkellisesti huurtuneiden lasien takia onnistuin tökkäämään vasemman polkimen kunnolla kantoon, Tästä seurasi kengän irtoaminen polkimesta ja oikealla jalalla suoritettu äärimmäisen nopea polkaisu taaksepäin aiheutti vasemman polkimen ja säären vauhdikkaan ja kivuliaan kohtaamisen, mutta maastopyöräilijä näyttää aina uskottavammalta vähän verta vuotaen. Joo, tätä pimeäajoa pitää harrastaa vielä enemmän, mutta mielellään kuivemmassa metsässä.

Valovoimaa lenkille tarjosi Sigman  320 lumenia valaiseva Karma Evo ohjaustangossa ja 900 lumenin Powerled Evo kypärässä. Ergonomisesti ajatellen tuo pienempi ja tehottomampi olisi ollut parempi kypärässä, mutta tähän nykyiseen asetteluun olen päätynyt, koska a) tykkään vaan siitä, että pään mukana liikkuvassa valossa on tarpeeksi potkua ja b) juurikin tuo tehokkaampi valo heiluu liikaa ohjaustangossa kiinni ollessa häiriten hieman ajamista (tai häiritsee sen takia, kun se heiluminen alkaa v*********n).

Ja eilisen pimeäajon vastapainoksi tänään on ollut vaihteeksi ”ei huvita” -päivä, joten pyöräilykilometrit pyöreät nolla. Ylimenokauttahan tässä vietetään 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s