Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Perjantai 26.4.2013

Tänään oli vuorossa kevyen viikon ohjelmaan loistavasti sopiva 30 minuutin tempo-testi, eli käytännössä vajaa 9 km omaa-tosi-kovaa yhteen suuntaan, 180 asteen käännös ja samaa takaisin. Garminiin olin laittanut näkyviin pelkästään voiman (3 sec keskiarvo, 30 sec keskiarvo ja kierroksen keskiarvo) sekä ajan, koska tehoja tässä oli tarkoitus mitata. Reitiksi puolestaan valitsin suhteellisen tasaisen tienpätkän, koska alamäkiin on vaikeampi pitää tehoja päällä ja vastaavasti ylämäkeen voi tulla juntattua pikkuisen liian kovaa. Eipä siinä sitten mitään ensimmäinen puolikas enemmän myötäiseen ja jälkimmäinen jossakin määrin vastaiseen. Alkuun ensimmäinen minuutti pikkuisen liian kovaa repimistä   ja siitä sitten seuraavat 29 minuuttia sinnepäin.

Edellinen vastaava testi tuli tehtyä kuusi viikkoa sitten harjoitusvastuksella ja vaikka molemmilla kerroilla voimaa mittasi Powertap (niiltä osin vertailukelpoinen), niin allekirjoittaneelle tehojen ulosmittaus on huomattavasti helpompaa ulkona kuin sisällä. Joten nyt en tiedä onko tuo 30 minuutin keskitehon paraneminen 29 watilla oikeasti vertailukelpoinen. Kuitenkin kynnysteho nousi tämän testin myötä 23 pykälää ja sillä mennään eteenpäin seuraavaan testitempoon. Ehkäpä olen kuitenkin tehnyt harjoituksellisestikin jotakin oikein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s