Kategoriat
harjoittelu Tekniikka

Lauantain toinen 2.3.2013 (RealAxiom)

Aika mielenkiintoinen laite tuo Elite RealAxiom -harjoitusvastus. Alunperin tammikuussa aloin käyttämään sitä Trek Madone maantiepyörän kanssa. Ensimmäisillä harjoituskerroilla en välittänyt huimista keskituntinopeuksista ja todellisista wateista minulla ei ollut vielä mitään käsitystä. Kuitenkin tätä  netistä löytyvää laskuria apuna käyttäen sain jonkun käsityksen realistisista tehoista ja aloinkin säätämään laitetta. Kalibrointi sinänsä tapahtuu helposti, mutta mystisesti kolmea lukuarvoa säätämällä (P1, P2, P3) ja luonnollisesti tuohonkin löytyi netistä ohjeet. Säätöjen jälkeen sain watit todennäköisesi kohdilleen… tai ainakin +/- 5% tarkkuudella. Tuolla mentiin aina tähän viikkoon ja pyörän vaihtoon.
Heti ensimmäisellä Ridleyn harjoitusvastus -lenkillä tuli selväksi, että Trekille säädetyt asetukset olivat täysin pielessä. Siinä missä aikaisemmin tehot pyörivät 180 watin lukemissa, olivat ne nyt siinä 100 pinnassa. Lenkki tuli sitten vedettyä sykemittarin avulla ja lukemat olivat tunnin lenkillä: keskisyke 118 ja teho 130 wattia. Tänään palautin kalibroinnin ”tehdasasetuksiin” ja nyt sain suurin piirtein  vastaavalla lenkillä sykkeeksi 110 ja tehoksi 195. Aikaisempiin lenkkeihin verrattuna lukemat ovat sinne päin, mutta… ”tehdasasetuksilla” ja Trekillä vastaavanlaisen lenkin keskiteho oli  276 wattia (ja tämän epärealistisen lukeman takia aloin aikaan laitetta säätämään). Miksi samoilla harjoitusvastuksen asetuksilla ja keskisykkeellä Trekin keskiteho on 276 ja Ridleyn 195? 40% heitto ei mene enää mihinkään virhemarginaaliin. Joku tässä nyt mättää… oliko Trek jostakin syystä liian herkkä harjoitusvastuksella vai onko Ridleyssä jotakin vikaa? Trekiä paremmin tuo on kuitenkin tuntunut rullaavan ja melkein samanlaisella renkaallakin trainerissa on menty, joten taitaa mennä henkimaailman puolelle. Pitää jatkaa tutkimuksia siinä vaiheessa, kun juuri tilattu kunnon wattimittari on pyörässä kiinni. Katsotaan sitten miten lukemat vastaavat totuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s