Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Lauantai 2.3.2013

Viikko on taas vierähtänyt edellisestä blogi-avautumisesta, eli pientä laiskuutta tällä rintamalla. Mutta muualla on sitten pitänyt kiirettä, kun projekteja riittää… harjoittelu, pyörän ja voimamittarin hankinta sekä painonhallinta…

Uudeksi pyöräksi valikoitui jo reilu kolme viikkoa sitten Ridleyn X-fire cyclocrossari ja ”hallituksen” tiukan kahden pyörän politiikan takia jouduin luopumaan hyvin palvelleesta Trekin maantiepyörästä. Ridleyn matka Belgiasta Suomeen kesti kuitenkin hieman odotettua kauemmin, joten uutta pyörää olen päässyt säätämään ja testaamaan vasta tällä viikolla. Ja ne testit on tullut suoritettua tähän mennessä harjoitusrullilla.

Oman pohdinnan perusteella pyöräkalusto alkaa olemaan nyt aika hyvällä mallilla, jäykkäperä 29 on riittävä menopeli meikäläisen maastoajeluihin ja sillä pitäisi selvitä ihan kunnialla muutamat maastokisat läpi. Tosin pieni painonpudotusprojekti tällekin pyörälle tulee. Ridleyn tehtävänä onkin sitten toimia työmatkapyöränä, eli suurin osa harjoituskilometreistä tulee varmaankin kerättyä sillä. Ja tämän takia olen vielä hankkimassa siihen voimamittaria. Tämä on taas kokonaan oma tarina, mutta loppuvaiheessa viivalla olivat Power2Max ja CycleOps PowerTap. Toinen mittaa voimaa kammesta ja toinen takanavasta. Molemmissa omat etunsa. Mutta tästä tosiaankin lisää myöhemmin, koska tilaus on nyt sisällä ja liikaa analyysi voi aiheuttaa sen, että tajuan ostaneeni väärän laitteen.

Siinä tuli käsiteltyä pyörä ja voimamittari, joten vuorossa tämän viikon harjoittelu. Periaatteessa Jämiä ajatellen ensimmäinen peruskuntokausi (Base 1) on nyt alkanut ja harjoittelu sisältää nyt kolme voimatreeniä tämän kaverin tekemän harjoitusohjelman mukaisesti ja lisäksi jonkun verran pyörällä polkemista.  Vähitellen pitää alkaa nostamaan määriä, koska reilun kuukauden päästä alkaa työmatkapyöräilykausi ja tästä tulee jo automaattisesti 10 h/viikko pyöräilyä. Siihen vielä päälle voimatreenit ja viikonlopun pitkä, eli harjoitustunteja ihan kivasti tiedossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s