Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Lauantai 19.1.2013

Tämän päivän alkuperäinen suunnitelma oli startata maantiejuoksu cupissa, mutta aamun pakkaslukemat eivät innostaneet enää vanhaa miestä. Jälleen kerran se mukavin vaihtoehto oli sisäpyöräily.
Olen nyt parin päivän ajan yrittänyt säätää harjoitusvastusta lähemmäs todellista maantiellä tapahtuvaa rasitusta. Alunperin en tuohon kiinnittänyt mitään huomiota ja pk-lenkin keskivauhti 40 km/h oli ihan ok. Nyt olen kuitenkin laskeskellut viime kesän tempo-lenkkien perusteella sivistynyttä arvausta sen aikaisesta kynnystehosta ja se onkin sitten lähemmäs 20 % matalampi kuin mitä harjoitusvastus tehdassäädöillä tarjoaa. Ei tietenkään ole mikään yllätys, kun noilla säädöillä ne pk-lenkit menevät aika vauhdilla ja laitteeseen ohjelmoidut TdF:n maalinousutkin 7% keskijyrkkyydellä menevät läpi kirkkaasti pk-alueella.
Netistä löytyvien vinkkien perusteella säädin kalibrointiarvoja kokonaan uuteen uskoon ja siihen päälle tein vielä Conconi-testin. Lähtökohtaisesti testi meni hyvin, mutta osittain penkin alle, koska ohjelma ei pystynyt laskemaan kaikkia arvoja. Siitäkin huolimatta sain oman valistuneen arvauksen uudesta kynnystehosta vastuksen kalibroinnin jälkeen. Todennäköisesti tasaisilla osuuksilla watit ovat nyt siedettävällä virhemarginaalilla juurikin siellä missä pitää, mutta ylämäkien osalta kalibrointia pitää vielä säätää. Tästä jatketaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s