Kategoriat
harjoittelu

Tiistai 1.1.2013

Uusi vuosi ja sen kunniaksi vuoden ensimmäinen liikuntasuoritus oli ns. kevyt kuntotesti. Joskus aikaisemmin olen tänne kirjoittanut, että juoksumatossa on joitakin valmiita ohjelmia ja niistä hill run sopii hyvin testaamaan sitä missä juoksun osalta mennään. Hyvässä juoksukunnossa sykkeen ei pitäisi nousta juurikaan aerobisen kynnyksen yli ja vähän huonommassa kunnossa (kuten tänään) keskisyke on kolmella viimeisellä neljänneksellä yli aerobisen.

Yksinkertaisuudessaan tuossa hill run -ohjelmassa on 20 steppiä, joissa vaihtuu aina vauhti ja/tai nousukulma. Yleensä olen säätänyt ajaksi 40 minuuttia, jolloin yhden stepin pituus on 2 minuuttia. Noilla säädöillä kokonaismatka on noin 7,7 km ja laskennallinen kokonaisnousu 140 metriä. Toisaalta tuo on täysin huuhaa arvo, koska tuossa ei oteta huomioon ilmanvastuksen puuttumista eikä sitä, että meikän juoksumatto on jo luonnostaan yli 1% nousukulmassa. Kovimmat osuudet ovat 13 km/h & 3% ja 12 km/h & 5%.

Mistään kuntotestistä ei tosiaankaan ole kyse, ainoastaan jollakin tavalla vakioidusta tavasta testata miltä tietty juoksumatolla suoritettu lenkki tuntuu. Arkistoista en vielä löytänyt miten tämä ohjelma on sujunut parempina aikoina, mutta reilun vuoden takaiseen verrattuna sykkeet olivat tänään joitakin pykäliä korkeammat. Tosin silloin edeltävään kolmeen kuukauteen mahtui 44 lenkkiä ja 430 kilometriä. Nyt vastaavalla ajalla juoksulenkkejä tein 9 ja matkaa kertyi alle 70 km. Tosin tuli siinä pyörälläkin ajettua samaan aikaan vajaa 2500 km, eli jotakin hyötyä siitäkin lajista on yleiskuntoon ollut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s