Kategoriat
harjoittelu

2012 – 2013

Mennyt vuosi alkaa olemaan taputeltu niin juoksun, pyöräilyn kuin muidenkin liikunnallisten harrasteiden osalta, joten lyhyt katsaus menneeseen ja tulevaan…

Vuosi alkoi flunssasta parantumisen merkeissä. Olisikohan vuoden ensimmäisen työpäivän aikoihin ollut menossa noin 10 flunssapäivä ja kolmas kerta lääkärillä. Siihen päälle vielä parantelin aikani yskimisestä kipeytynyttä kylkeä ja niinpä harjoituspäiväkirjassa on tuolta ajalta 18 päivän aukko.

Tästä eteenpäin aina huhtikuun puoleen väliin asti keskityin enemmän muihin harrastuksiin ja keskimäärin viikkoon mahtui 3 juoksulenkkiä. Huhtikuussa puri pyöräilykärpänen ja maantiepyörän hankkimisen myötä sain taas kuntoiluun jotakin ryhtiä. Siitä eteenpäin touko-lokakuussa tuli ajettua maantiepyörällä ja maasturilla keskimäärin 35-45 tuntia/kk. Marraskuussa alkoi sää sotkemaan työmatkapyöräilyä ja ennen joulukuuta se huvi loppui kokonaan. Viimeinen kuukausi onkin sitten ollut enemmän ja vähemmän ylimenokautta ja sattumanvaraista harjoittelua, johon on mahtunut pyöräilyä, juoksua ja crossarin vääntämistä. Ja jouluun kuuluu tietenkin perinteinen painonnosto kinkun ja muiden herkkujen avustuksella, mutta ei lasketa sitä tällä kertaa kuntoiluksi.

Kilpailullisesti vuoden saldo oli pyöreät nolla starttia, eli tämä kilpailumenestyksestä kertova kappale loppuukin yllättävän nopeasti pisteeseen.

Tulevalle vuodelle en tee mitään urheilullisia lupauksia, koska ne eivät pidä. Mutta suunnitella aion kovasti, koska suunnitelmat muutuvat ja elävät jatkuvasti. Kuitenkin tavoittelen kuntoilun suhteen tasaisempaa vuotta ja parempaa motivaatiota kuin 2012. Tässä vaiheessa hautaan virallisesti tavoitteen juosta puolimaratonin alle 80 minuutin. Jos lähden vielä mukaan siihen touhuun niin hajoitan ensin jalat ja sitten pään ja sitten taas jalat jne. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten yrittäisi löytää rajojani juoksussa. Yritän ainoastaan päästä siihen miellyttävämmällä tavalla, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että alan surffailemaan pelkästään mukavuusaslueella. Kaikesta huolimatta aion vielä kehittyä ja kehitys vaatii käymistä siellä, missä ei ole mukavaa. Esimerkiksi 8 x 800 m intervallivedoissa viimeisen suorituksen jälkeen polvillaan oksentaminen täyttää varmaankin kriteerin ”olla mukavuusalueen ulkopuolella”. Tätä tavoitelessa…

Myös itsensä haastaminen voisi olla teemana vuonna 2013. Nopeasti tarjontaa tutkiessani vastaan tuli ainakin Jämi 84 maastopyörällä ja samoissa maastoissa Jämi 21 XC run. Toisaalta olen muistaakseni esittänyt haasteen Vaaran maratonille, mutta toivottavasti haastettu ei muista sitä enää. Jep, alkoholilla oli osuutta asiaan.

Loput maantiejuoksu cupin kisatkin voisin käydä vetämässä alkuvuoden aikana. Seuraavaan lähtöön on sentään harjoitteluaikaa kolme viikkoa. Myös muutama normi puolimaraton mahtuisi ohjelmaan ja vielä maastopyöräilyn puolelta kotimaastossa ajettava Korson mtb maraton näin alkuun.

Joten tältä istumalta tehty ensimmäinen suunnitelma vuodelle 2013 voisi olla:

  • Maantiejuoksu cup (5 tai10 km) 19.1.2013
  • Maantiejuoksu cup (5 tai10 km) 9.2.2013
  • Maantiejuoksu cup (5 tai10 km) 16.3.2013
  • Länsiväyläjuoksu (reilut 17 km) 21.4.2013
  • UusiLahti juoksu (21,1 km) 26.5.2013
  • Korso MTB Marathon 2.6.2013
  • Heinäkuu???
  • Jämi84 mtb 3.8.2013
  • ja tämän jälkeen yksi seuraavista kolmesta: Jämi21 XC-run 7.9.2013 tai Finlandia Marathon (21,1 km) 14.9.2013 tai Vaaran Maastomaraton 21.9.2013 (toivottavasti ei…)
  • Vantaan maraton (21,1 km) 13.10.2013

Maastopyörällä kuntopiikki pitäisi saada rakennettua tuonne elokuun alkuun ja siitä sitten välitön siirtymä juoksun puolelle ja viiden viikon rypistys Finlandiaan. Taitaa alkaa menemään tämä suunnittelu ihan liian vakavaksi. Mutta tällä on pakko jatkaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s