Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Sunnuntai 21.10.2012

Kyllä maantie- ja maastopyöräily ovat täysin eri lajeja. Molemmissa kyllä ajetaan pyörällä ja pyritään etenemään mahdollisimman nopeasti (kilpailuissa), mutta noin tiukasti yksinkertaistaen toisessa lajissa ajetaan miljoonaa asfaltilla ja toisessa pyritään menemään metsässä hyvinkin vaihtelevassa maastossa niin kovaa kuin taidot sallivat.

Meikäläisen pyöräilyharrastus käynnistyi piiiiitkästä aikaa keväällä nimenomaan maantiellä ja lähemmäs 3000 kilometriä siinä kerkesin asfalttia mittaamaan, ennen kuin mieli teki ajamaan myös maastossa (ja toisaalta myös maastopyörällä asfaltilla). Maastopyörän oston jälkeen kilometrejä on kertynyt taas lähemmäs 3000 ja näistä noin 80% maasturilla ja 20% maantiepyörällä. Harjoitustunneissa ero on vielä enemmän maasturin eduksi, kun metsässä ne keskinopeudet ovat aika paljon maantietä hitaampia.

Nyt säädylliset maastoajokelit alkavat vähitellen olemaan finaalissa, metsässä on niin märkää, ettei sinne ole mitään järkeä mennä joten taas alkaa intoa löytymään maantiemankelin käytölle (kunnes tulee räntää/lunta/loskaa/pakkasta/ties_mitä).

Eilinen reilu 1,5 tunnin maantielenkki maistui kyllä todella hyvälle. Sää oli vähän pilvinen, +8 astetta ja taisi välillä tulla vesipisaroitakin, mutta oikealla pukeutumisella tuon taklaa vielä todella helposti.

Viimeistään sain päälle euforisen olotilan lentokentän länsipuolella, kun kiitotie 22R näytti olevan käytössä ja sain ajaa ”kilpaa” muutaman nousuun lähtevän koneen kanssa… päässä alkoi soiman Danger Zone ja mieleen tuli yksi Top Gunin kohtaus, jossa Maverick ajaa moottoripyörällä kiitotien vieressä.

Pitää varmaankin lähteä myös tänään hakemaan hurmostilaa maantielenkiltä, tosin tuolla on taas illan ja yön sateiden jäljeltä sen verran märkää, että vähän tässä joutuu kaikesta huolimatta motivaatiota keräämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s