Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Sunnuntai 9.9.2012

Nyt jäi sitten ensimmäisen kerran tällä vuosikymmenellä Finlandia maratonin puolikas väliin. Perinne oli siis jo huima kahden peräkkäisen vuoden mittainen. Syynä tähän oli yksinkertaisuudessaan motivaation (ja ajan) puute juoksemiseen. Kun arkisin ajan pyörällä aamulla ja illalla tunnin verran, ei siinä juoksulenkki enää hirveästi maistu. Mutta huonomminkin asiat voisivat olla, eli kiinnostus kuntoiluun voisi olla kokonaan tiessään. Toisin kuitenkin on ja pyörälenkeistä saan kerättyä ihan kiitettävät viikkotuntimäärät. Ja motivaatiota riittää tähän lajiin.

Maanantaista perjantaihin viikko oli sitä perussuoritusta, eli päivittäin 2 x tunnin lenkki. Välillä tuli vettä ja välillä jalat alkoivat olemaan totaalisen finaalissa, mutta pohjalta on aina kiva ponnistaa.
Lauantain pyöräilyllinen ohjelma oli sama kuin viikko sitten, eli yhdistetty lepo- ja pyöränhuoltopäivä. Siitä sitten entistä ehommalla kalustolla ja hyvin levänneenä starttasin tänään kiertämään paikallista maastoa. Reitti sama kuin pari viikkoa sitten, mutta pari helpotusta siihen kuitenkin tein… treenataan ne maastokohdat sitten erikseen.

Lenkin jälkeen fiilikset olivat huomattavasti paremmat kuin pari viikkoa sitten. Johtunee siitä, että meikä vei koko matkan pyörää eikä pyörä tällä kertaa miestä. Tämä tietenkin tarkoitti myös sitä, että nyt löysin hyvän ajorytmin pahemmissakin juurakoissa. Kokemus tuo varmuutta.

Vueltakin päättyi tänään Contadorin voittoon. Sinänsä ammattipyöräily ei kiinnosta meikäläistä ns. henkilöpalvonnan tasolla, koska lähes jokainen kärkikuski on joko kärähtänyt kielletyistä aineista tai vähintäänkin epäilyt ovat suuret. Näin myös Alberton kohdalla, mutta hienon ja näyttävän kisan hän omilla suorituksillaan sai aikaan. Tietenkin oman kunnian jännitysnäytelmän järjestämisestä saavat myös muut kärkikuskit. Tällaisia kisoja lisää!

Jees, näin tänään ja suunta kohti tulevaa viikkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s