Kategoriat
harjoittelu

Sunnuntai 29.7.2012

Ja taas on tullut yksi viikko elämää elettyä. Poikkeuksellista tässä on ollut kolmen eri polkupyörän käyttäminen kilometrien keräämisessä. Jo aikaisemmin esitelty vanha sotaratsu sai toistaiseksi viimeisenä tehtävänään toimia tiistaiaamun työmatkapyöränä ja illalla tosiaankin kotiin matkasin Focus Ravenilla. Ja maantiepyörä odotteli edelleen pajalla varaosaa, joten työmatkaliikkuminen jatkui koko loppuviikon ajan Focuksella. Kun kyseessä on maastopyörä, pyrin minimoimaan asfaltin ja maksimoimaan sorapinnan ja aika kivasti täältä periferiasta pääsee tuonne suureen cityyn hiekkatietä ja maalaismaisemaa matkaten. Ja jos ihan kunnolla alkaa hifistelemään, niin matkalta löytyisi ihan kunnon teknistä maastoa kivineen ja juurakkoineen, unohtamatta mahdollisuutta mutakylpyyn tai muuten vaan kastumiseen. Pitää varmaan joskus suunnitella hyvä ”työmatkareitti” ja tehdä siitä video.
Eilen pääsin ensimmäisen kerran oikeasti testaamaan maasturin ominaisuuksia maasto-olosuhteissa ja aika mahtava menopeli se on. Pientä säätämistä etuhaarukan toiminnassa vielä on, mutta mukavasti ottaa epätasaisuudet ja vaikka onkin jäykkäperä, isot renkaat ja hiilikuiturunko pitävät myös perän mallikkaasti mukana menossa. Tosin aloittelijalle tyypillisesti onnistuin suorittamaan muutamaan kertaan klassiset nollavauhtiset sivulle kaatumiset. Pitäisi muistaa irroittaa se poljin ajoissa, eikä odottaa vauhdin pysähtymistä ja sitten sivulle ja nurin… sen verran ”fiksu” sentään olin, että pyörän sain suojattua äijän toimiessa kilpenä maakontakteissa.

Nälkä tuosta tietenkin jäi ja tänään olisi ollut vielä ihan kiva jatkaa maastossa, mutta viime yönä satoi sen verran rankasti, että oletin maantieltä löytyvän huomattavasti kuivemmat ajo-olosuhteet. Ja maantiepyöräkin oli jo tähän mennessä saatu kuntoon, joten kevyesti ukkosrintamaa väistellen poljin noin parin tunnin lenkin. Kertaalleen kyllä olin aika lähellä myrskyn keskusta, ainakin sen verran kovalta ukkosen jyrähdys tuntui. Onneksi tuon lähempää tuttavuutta emme tehneet ja ukkonen jatkoi toisaalle ja meikäläinen hieman kohonneella sykkeellä kotia kohti.

Ei muuta kuin uutta viikkoa kohti 🙂

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s