Kategoriat
harjoittelu pyöräily

Torstai 12.7.2012

Jos eilisen lenkin korkeuskäyrässä oli monttu keskellä, tänään vuorossa oli täysin päinvastainen korkeuskäyrä. Tätä lenkkiä en ole aikaisemmin ajanut 20-40 km osalta, joten nuo huiput tulivat ihan pyytämättä ja yllättäen.

Tarkoituksena oli tänään ajaa ylämäet vähän kovempaa ja muuten tilanteen mukaan. 25 km kohdalle kaikki meni ihan ok, siihen mennessä vastaan tulleet ylämäet eivät aiheuttaneet mitään ongelmia ja voimien tunnossa aloin tykittämään loivaan ylämäkeen 24 km kohdilla, huomatakseni mutkan takaa alkavan suhteellisen jyrkän nousun. Pienintä mahdollista vaihdetta silmään ja ”pienellä” puuskutuksella siitäkin selvittiin.

Seuraava killeri tuli vastaan 30 km kohdalla. Aivan loistava alamäki tykittää sen mitä pyörällä pääsee… ja välittömästi seinäjyrkkää nousemaan. Taas löytyi se pienin mahdollinen vaihde ja ”pieni” puuskutus… Näin tänään, mutta joku päivä pitää kokeilla miltä tämä reitti tuntuu toiseen suuntaan vedettynä. Ainakin korkeuskäyrän perusteella alla olevan kuvan mukainen 25,5 – 27 km välinen lasku voi olla aika kiva nousuksi muutettuna. Eiköhän näitä nousuja polkemalla jalkoihin tulee lisää papua 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s