Kategoriat
harjoittelu

Perjantai 4.5.2012

Tässä taas säännöllisen epäsäännöllinen blogipäivitys… tosin tahti näyttää kiihtyvän edelliseen verrattuna. Hyvä näin.

Oikeastaan mielenkiinto juoksemiseen on hävinnyt melkein kokonaan tämän vuoden puolella, mutta siitäkin huolimatta tai juuri sen takia takaraivossa on hakannut pelko kunnon heikentymisellä. Juoksemisen osalta ajankäyttö on myös ollut ongelmallinen… aamulenkki pitäisi tehdä ennen töihin lähtöä (6:30-7:00) ja iltalenkki joskus työpäivän jälkeen. Työmatkalle lenkkejä on hieman  vaikea yhdistää, kun matkaa on kuitenkin 25 km. Kyllä tuo tietenkin onnistuisi vaikka matkaamalla junalla aamulla Oulunkylään ja juosten loppumatka ja illalla taas junalla vaikka Tikkurilaan ja sieltä kotiin… mutta joku tuossa ajatuksessa on tökkinyt.

Ehkäpä ratkaisu löytyi yllättäen vanhasta rakkaudesta, maantiepyöräilystä. Ensimmäisen kilpurin ostin joskus 16-kesäisenä ja seuraavan 10 vuoden aikana kilometrejä tuli vaihteleva määrä vuodessa, kunnes tuli aika myydä pyörä pois. Uusi innostus pyöräilyyn meinasi syttyä jo kesällä 2009, mutta ”taistelin” vastaan ja ”satsasin” juoksuun. Kevät on kuitenkin miehille pahaa aikaa niin autojen kuin kaksipyöräisten suhteen ja nyt en enää pystynyt taistelemaan maantiepyörän hankkimista vastaan, joten nyt olen olen onnellinen Trekin omistaja.

Jos työmatkajuokseminen on meikälle vastenmielinen laji, työmatkapyöräily tuntuu houkuttelevalta ja ensimmäinen kokeilu on jo onnistuneesti takana ja siinä sivussa saa noin tunnin lenkin aamuisin ja iltaisin. Eli tämäkin vuosi taitaa olla välivuosi juoksun suhteen, mutta pitää pyrkiä pitämään kuntoa yllä pyöräillen ja siinä sivussa välillä juosten. Ja ainahan sitä voisi alkaa duathlonia harrastamaan 🙂

Mutta tässä vaiheessa uskoisin pyöräilyn olevan meikälle ajankäytöllisesti sopivampi kuin juoksu. Eli ehkä tässä blogissa on tulevaisuudessa enemmän pyöräilyä kuin juoksua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s