Kategoriat
harjoittelu

Lauantai 10.12. (400)

Alkuun vähän fanfaaria ja aaltoja, neljässadas blogi-kirjoitus alkaa. Mutta ei kannata odottaa liikaa, tekstiä kirjoittaessani en vielä tiennyt tästä tasaluvusta yhtään mitään, joten samaa Scheißea täältä tulee kuin aikaisemminkin.

Tänään olisi ollut mahdollisuus testata oma kisakunto vitosella tai kympillä, mutta päätin jäädä kotiin keksimään huonoja tekosyitä.

Kovien harjoitusten puute, paska keli, kipeä jalka… siinä muutamia. 1. Kovan harjoituksen olisin saanut kisassa. 2. Mitä paskempi keli, sen mukavampaa ulkona on olla (jos ei vaan ole liukasta, loskaa tai metrin verran lunta). 3. Ainoa uskottava syy oli tuo sunnuntaina narahtanut jalka. Alle neljän minsan kilometrit eivät välttämättä olisi edistäneet sen lopullista paranemista.

Joten lenkki tuli hoidettua tänään sisätiloissa mattojuoksuna. Kun kerran matossa on erilaisia ohjelmia (tosin ainoastaan muutama järkevästi hyödynnettävä), ajattelin vetää tänään kevyesti reippaan hill run -session, jossa valittu juoksuaika jakaantuu 20 steppiin. Raskaimmillaan mennään 12-13 km/h 3-5% nousukulmalla ja muuten mennään 10-12 km/h 0-3% kulmilla. Eli pikajuoksua ei harrasteta eikä Himalajalle kiivetä.

Ajattelin, että voisin alkaa juoksemaan tätä hill run -sessiota aina silloin tällöin kevyenä kuntotestinä. Raskaaksi tai edes reippaaksi tuota ei ainakaan hyväkuntoisena voi sanoa, mutta nyt hieman vähäisemmällä juoksumäärällä syke tahtoi raskaimpien osuuksien aikana lähteä nousemaan.

40 minuuttia tuolla ohjelmalla juoksin ja neljännekset menivät seuraavasti:

10 min avg 117 max 132
10 min avg 141 max 149
10 min avg 141 max 148
10 min avg 144 max 154

mitä tästä voi sitten päätellä? Ei ole äijällä ihan paras isku tällä hetkellä päällä, koska hyvässä kunnossa keskivertopäivänä max syke ei saisi olla 145 korkeampi ja keskisyke puolestaan tulisi olla jossakin 135 alapuolella. Mutta näilläkin mennään ja seurataan kehitystä säännöllisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s