Kategoriat
harjoittelu

Juhannusaatto 24.6.

Juhannuksen hengessä ja vähän vanhojakin muistellen suuntasin pitkästä aikaa juoksemaan vetoja kotipitäjän pururadalle. Ja nimen omaan pitkästä aikaa vetoja.

Sillon joskus nuoruudessa meikän erikoinen oli 4-5 x noin kilsan mittainen rata. Kaava oli neljä vetoa koko ajan 10 sekuntia kierrosaikaa nopeuttaen ja jos kaikki oli mennyt tähän asti ok, viides veto sitten niin kovaa kuin kulki… ja laatta meinasi joka kerta lentää, mutta ainoastaan meinasi.

Alusta tuolla on pehmeää purua (oikeasti pururata) ja reitti on mallia edestakaisin. Korkeusprofiilia ei näytä mikään karttapalvelu osaavan piirtää, joten kuvataan se sanallisesti. Korkeusero ei ole radalla hurja… 17 metriä tai sinne päin.  Heti alkuun 200 m alamäkeen vauhdilla, sitten lyhyt, mutta jyrkkä ylämäki ja loivaa nousua kääntöpaikalle… ja sama takaisin, tosin se jyrkkä ylämäki ei tunnu yhtään mukavalta alamäeksi muuttuneena ja loppuun vielä se 200 metriä nousua. Yleensä siinä 200 metrin kohdalla jokainen kierros muuttuu 800 metrin tuskaksi.

Tämän päivän treeniin oli siten kaksi eri suunnitelmaa, maltillinen viiden vedon 4:00, 3:55, 3:50, 3:45, 3:xx ja hieman rajumpi neljän 4:00, 3:50, 3:40, 3:xx. Toteutus meni sitten kokemattomuuden piikkiin… 3:49, 3:45, 3:41… ja siinä se melkein oli… pientä itsensä kasaamista ja loppuun vielä neljänneksi vedoksi puolikas kierros 1:47. Hohhoijaa… pitää tarkastaa vanhoista harjoituspäiväkirjoista näiden lenkkien toteutuksia, mutta kyllä niissä yleensä viides veto oli jotakin 3:20…

Vanhan ajan harjoittelusta meikällä on kirkkaimmin mielessä juuri nämä mk-vedot. Myöhemmin olen miettinyt, vedinköhän nuo treenit vähän överiksi, mutta nyt alkaa usko palautumaan 90-luvun tekemisille. Hiihtäjälle ainakin hyvä harjoitus, mutta en tiedä miten palvelee suhteellisen tasaisilla alustoilla kilpailevaa juoksijaa… Lupaan kuitenkin itselleni vastaavaa tuskaa olevan luvassa myös tulevaisuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s