Kategoriat
kilpailu

UusiLahti -juoksu 2011

Pientä yhteenvetoa eilisestä… ja laitetaan tähän vielä tuttu kuva vauhdista ja sykkeessä…

Huomioitavaa on, että Garmin näytti matkaa noin 1% verran enemmän kuin todellinen, joten kaikki km-ajat ovat noin 2-3 sec/km liian nopeita… Mittarin mukaan 21,2 km @ 4:12/km ja todellisuus jotakin 21,1 km @ 4.14/km.

Ensimmäinen kilometri muiden mukana ja osittain myös alamäkeen. Toiselle kilometrille hiljensin tarkoituksella vauhtia ja olisikohan kolmannelle sattunut loivaa nousua, kun noin hiljaa meni. Tuon jälkeen taisin juosta aika soolona seuraavat kolme nopeampaa kilsaa ja seitsemännen hidastelu johtuu vähän rauhallisemmasta juoman kurkkuun kaatamisesta ja märällä sienellä suoritetusta vilvoittelusta.

Kahdeksas taa ihan ok ja sitten vauhti alkoi vähän hiipumaan. Ainakin ysin ja kympin väliin oli pientä nousua kohti stadionia. Näillä paikkeilla juoksin kiinni naisten sarjan voittajan ja vähän kerkesin ohikin, mutta stadionin juottopaikalla osat taas vaihtuivat.

Kun lähdimme uudelle kierrokselle, hän kysyi mitä aikaa tähtään ja kerroin kaiken alle 1.30 kelpaavan ja siitä matkaa jatkettiin yhtä matkaa. Loivaan alamäkeen vähän nopeampi kilsa ja sen jälkeen vauhti taas hidastui (ehkä ylämäkeä). Yritin kuitenkin pitää vauhtia yllä ja epäherrasmiesmäisesti tiputin Annan? kyydistä (en tarkoituksella vaan omaa loppuaikaa ajatellen).

Tämän jälkeen kolme kohtalaisen kovaa kilsaa, joista keskimmäinen lähelle 4:00/km. Siihen perään hitaampi juottopiste kilsa ja loppuun kevyttä hyytymistä.

Yleisöä oli ainakin sataman lähettyvillä todella hyvin paikalla ja kannustus oli loistavaa. Jossakin 18 km kohdilla vanhempi rouva kertoi, että olen siinä vaiheessa yhdeksäntenä… siis yhdeksäs ohi juossut. Tuossa vaiheessa ajattelin, että ehkä ollaan kuuden joukossa, koska muutama maratoonari pitää myös olla siellä edessä ja ehkä myös M40 sarjaa. Lopussa tuli  kolme selkää vastaan ja neljäskin lähestyi ihan kivasti. Viimeisessä loivassa nousussa tuntui suhteellisen pahalle, mutta edellä juokseva ei ollut 10 sekuntia kauempana. Ajattelin meikän tuurilla hänen olevan juurikin yleisen sarjan kolmannen tai yleensäkin viimeisen pokaalisijan viejän… joten viimeiset peliin… mutta vauhti vain hidastui… jep, onneksi kaveri oli M40 sarjan voittaja, joten ei hätää tänään… ensi vuonna sitten samassa sarjassa.

Aikaan en välttämättä ole tyytyväinen, mutta siitäkin huolimatta poika tuli kotiin 🙂

Nyt vuorossa vähän kevyempi viikko ja analyysia tulevaa ajatellen. Jotain tarttee ihan oikeasti tehdä, jotta se 80 minuuttia joskus alittuu… päätetään tänään näihin sanoihin:

Jos haluat jotain jota sinulla ei ole koskaan ollut, sinun on tehtävä jotain jota et ole koskaan ennen tehnyt. (positiivarit.fi)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s