Kategoriat
harjoittelu valitukset VK-harjoitus

198. Vauhdin hakemista

Nyt on takana viimeinen kovempi reeni ennen Mikkeliä. Eli tänään mentiin tyyliin VR 1,9km + VK 5,4km + VR 2,7 km. Yhteensä gps-tarkkuudella 10,00 km.

Lämpöä oli jo aamupäivän aikana ihan kivasti yli 22 astetta ja jos nyt sääarvaukset pitävät paikkansa, on lauantaina Mikkeliin luvassa noin 25 tai enemmän…

Joo tämän päiväinen viimeistely meni ihan hyvin. Sen perusteella voisin kuvitella olevani valmis tekemään tavoitteen mukaisen suorituksen, mutta saa nähdä sotkeeko helle suunnitelmat. Silloin nimittäin km-vauhtia pitää tiputtaa 10 sec/km ja suorittaa ns. läpijuoksu. Sekin kyllä riittää tämän vuosituhannen puolikkaan ennätystulokseen. Siihen nyt oikeastaan riittäisi vaikka konttaaminen pitkin Mikkelin katuja 😉

Sellainen kumma havainto vielä meikän tämän päivän juoksusta, että ihan kuin joku tekijä rajoittaisi hapenottoa… Tämän päiväinen vk meni aika tarkasti arvioidulla kynnysvauhdilla (n. 5 sec/km puolikkaan tavoitevauhtia kovempaa ja 8 sec/km 10K vauhtia hitaammin) ja keskisyke oli 149 (81% maksimista) ja maksimisyke 156 (85%)… AnK puolestaan on (kuvitteellinen tällä hetkellä, kun ei ole reiluun kymmeneen vuoteen testattu, mutta kokemukseen perustuen) 165-168 (90-92%)… tuohon nähden mentiin kevyillä sykkeillä, mutta jotenkin vaan ilma ei kulkenut mitenkään hurjan helposti… olisi voinut kuvitella juoksevansa kovempaankin. Oikeastaan koko ajan on tuntunut siltä, että hapenotto on se, joka rajoittaa meikän menoa… mutta tämä tästä tältä erää.

Pari päivää mennään nyt huippu kevyesti, perjantaina kevyttä lenkkiä ja launataina mennään sitten sään sallimaa vauhtia.

2 vastausta aiheeseen “198. Vauhdin hakemista”

Samalla vauhdilla mennään kuin sinä Tukholmassa… tosin täällä vain sen puolikaan verran 😉 eli haetaan 1.30 alitusta. Helteen sietokyky on vaan niin surkea, että katsotaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s