Kategoriat
kilpailu

Uusi vuosi


Taas yhtä (tai kahta) uutta kokemusta rikkaampana, eli ensimmäinen Hakunilan Uuden Vuoden Juoksu takana.

Olosuhteet: pakkasta niin pirusti (-15 tai sinne päin, eli ehkä vähän liioittelen), juoksualusta jäinen ja luminen, rataprofiili äijän kuntoon nähden raskas, mutta paljon mukavia kanssakilpailijoita lähtökyltin vieressä odottamassa lähtölaukausta… näillä mennään…

Kilometritolpat eivät pitäneet täysin paikkaansa ja tuossa käppyrässä näkyvät väliajat ovat juuri noilta tolpilta kellotettuja, mutta tässä kirjoittamani ajat ovat Polarin S3-podin vastaavilta kohdilta laskemia km-vauhteja.

Ja joku saattaa huomata, että sykekäyrä veivaa alussa ihan omaa elämäänsä. Pitää yrittää paikallistaa mistä tuo johtuu ja laittaa tarvittaessa laite takuuhuoltoon…. mutta kisaan.

Lähtö vei taas miehen mennessään, mutta sain kuitenkin hillittyä alkukirmailujen jälkeen vauhtia ja ylämäki vei sitten loput menohalut, joten kolmen ensimmäisen kilsan ajat: 4:18 – 4:38 – 4:34. Seuraava kilsa oli peesaamista 4:28 ja puoleen väliin mennessä olin vääntänyt vaihdetta aavistuksen isommalle ja ohituskaistalle 4:22/km.

Vitosen jälkeen tuli vastaan joku v####mainen vauhdin tuhoava nousu (kuntoon nähden) ja jotakin aivoissa sumeni, koska kuvittelin seuraavaksi tulevani seiskan merkille, mutta toisin kävi ja äijä masentui huomattuaan matkaa olevan vielä neljä kilsaa jäljellä.

Kutosesta seiskaan oli jo taistelua 4:30/km ja jossakin vaiheessa päätin ottaa lopun vähän rauhallisemmin ja se näkyi alamäkiosuudella 7-9 km ajoissa 4:33/km ja 4/32km.

Viimeisen kilsan alkaessa mietin miten äijälle käy finaalinousussa maaliin. Ja ylämäen alkaessa ajattelin vetää irti kaiken minkä saa ja tuosta sinisestä käyrästä näkee lopputuloksen.

Oksennusrefleksi iski päälle ja pari kertaa jouduin vetämään liinat kiinni ja käydä kakomassa penkalle tyhjää suun täydeltä (tämä oli se toinen uusi kokemus). Toivottavasti ne muutamat ylämäessä olleet katsojat tai puolenkymmentä ohittanutta juoksijaa eivät saaneet tästä mitään traumoja, mutta meikäläinenkin pääsi loppulta maaliin taittaen viimeisen kilometrin aikaan 4:55 ja koko kympin muutaman sekunnin yli 46 min.

Summa summarum (seli seli): Sekä reitti että keli olivat raskaita ja äijä paskassa kunnossa… lisää harjoitusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s