Kategoriat
kilpailu

Ensimmäinen numerolapullinen vitonen

Pikkupakkanen ja hento lumikerros aiheuttivat meikälle aamulla päänvaivaa kenkien suhteen, mutta päätin ottaa mukaan kolmet lenkkarit, joista alustan pitoon nähden sopivan kengän voin sitten valita. Sotungin reitti on edestakaisin maantietä ja korkeusprofiili on suurinpiirtein kuvailtuna loivaa laskua kääntöpaikalle ja luonnollisesti loivaa nousua takaisin maaliin.

Tienpinta tuntui olevan sulaa, joten pääsin sitten lähtövaatteen alle Lunaracerit jalassa. Ja hyvin tuntui porukkaa riittäneen tänään myös vitosen vedolle. Lähtö oli hurjastelua ja meikäläinenkin siinä intoutui vetämään ensimmäiset puoli kilometriä ylikovaa, mutta sain sitten vauhdin rauhoitettua vähän yli neljän minuutin tietämiin. Tässä vaiheessa kuvittelin edelläni juoksevan olevan hyvä peesattava ja vierellä tuli joku vauhdittaja mukana ensimmäiseen kilometriin. Mutta tässä vaiheessa vauhti alkoi tippumaan ja meikän piti lähteä vetämään omaa juoksua ja kahteen kilsaan tulin noin 4:03/km vauhtisesti. Kääntöpaikalle tulin ilman ongelmia, mutta kolmas kilometri oli meikälle kisan hitain 4:20. Yritin siinä varmaan arpoa vielä sopivaa peesattavaa tai jotakin. Kaksi kilsaa maaliin ja tässä vaiheessa alkoi taistelu happoja vastaan loivaa nousupainotteista rutistaessa. Neljäs kilsa 4:13 ja viimeisellä tonnilla pääsin ensin ohi jostakin T15/N17 sarjalaisesta, joka kuitenkin näytti meikälle kaapin paikan ja veti vielä ennen maalia ohi. Mutta tämän ”taistelun” tuloksena sain vedettyä viimesen kilometrin vähän alle neljän minsan ja koko vitosen johonkin 20:35 +/- 3 sec tuntumaa (virallista aikaa en vielä tiedä).

Pari viikkoa sitten kuvittelin tavoittelevani 22:30 alitusta, joten siihen nähden pitää olla pirun tyytyväinen. Seuraavan kuukauden ajan harjoittelun pitäisi suunnitelmien mukaan jatkua ihan normaalilla PK:lla maustettuna VK:lla, mutta vältellen MK:ta, joten saa nähdä miten tuo femma tammikuussa kulkee. Mutta sitä ennen pitää harkita Hakunilan uudenvuoden juoksua.

Sainpa tästä kuitenkin hyvän kisatuloksen, jonka avulla voin taas asetella harjoitusvauhteja oikeean uomaan J.Daniels’in Vdot:in avulla. Tai saan uskoa siihe, että olen harjoitellut ihan oikeilla vauhdeilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s