Kategoriat
Uncategorized

Aaton ajatuksia

Ajattelin pistää vähän ylös ajatuksia omasta harjoittelustani ja kunnostani näin puolimaratonin aattona. Kisan jälkeen pitää kirjoittaa part 2 ja koota kaikki yhteen… jos ei ihan hirviästi ala vi******aan.

Aloitin juoksuharjoittelun noin 22.5 ja nyt siitä on edetty 20 viikkoa, joista viimeiset 13 olen mennyt säännöllisen harjoitusohjelman mukaisesti. Noin 12-14 viikkoa sitten kärsin polvikivuista, jotka alkoivat oikean polven sisäsyrjästä, siirtyen vastaavaan kohtaan vasemmassa polvessa. Sen jälkeen sain nauttia kuudesta peräkkäisestä ongelmattomasta viikosta (suurinpiirtein tämän blogin aloittamisesta lähtien), kunnes erinäiset lonkka-, nivus- ja reisikivut ovat vieneet terän harjoittelusta viimeisen kuuden viikon aikana. Ja mahtuu tuohon myös 10 päivän pakkolepo juoksusta.
Jossittelu on perseestä, mutta: JOS en olisi kärsinyt vammoista viimeiseen kuuteen viikkoon, lähtökohdat sunnuntaille olisivat ihan jossakin muualla. Käytännössä katsoen nyt mennään pillerin voimalla ja harjoitusohjelmasta jäi suorittamatta aika monta sekä fyysisesti että henkisesti tärkeää laatuharjoitusta. Mitä siis on odotettavissa?

Suuri A-suunnittelma on lähteä liikkelle fiiliksen mukaan 5:10-5:20/km  vauhtia. Ensimmäinen vitonen 26 min ja toinen samaa vauhtia, eli kympin väliaika n. 51-52 min. Jos voimia on, kiristän ruuvia aavistuksen kolmannelle vitoselle <5:00/km. Tavoiteaika 15 km kohdalla on 1.16:00 ja viimeiset 6,1 pitäisi sitten tassutella puoleen tuntiin ja tällä kaavalla loppuaika 1:46:00.

B-suunnitelma: Ensimmäisellä kierroksella Simonkylän kohdilla vitu**aa niin rajusti, että juoksen sieltä suoraan kaljalle…

Katsotaan sitten huvittaako meikäläistä huomenna kirjoitella tähän jatko-osaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s